Zălăuanul Cosmin Sabou a devenit campion european la minifotbal

România a câştigat în acest an al şaselea titlu european consecutiv la minifotbal

Naţionala de minifotbal a României a cucerit sâmbătă al şaselea titlu consecutiv de campioană europeană la minifotbal, după ce a câştigat finala cu scorul de 5 – 1 (2 – 0) în faţa Croaţiei.
Din echipa antrenată de Dan Cojocaru a făcut parte şi zălăuanul Cosmin Sabou, unul dintre cele mai bune produse pe care le-a dat fotbalul sălăjean în ultimii ani. Sabou a evoluat mulţi ani la Armătura Zalău, iar după desfiinţarea clubului a ajuns să activeze chiar şi la echipe din Liga I. Ultima formaţie pentru care a evoluat în fotbal a fost Arieşul Turda, cu care a activat în Liga III-a în sezonul trecut.
Cosmin Sabou a decis să pună punct fotbalului de performanţă în această vară, însă continuă să activeze în campionatul de minifotbal organizat la nivel de judeţ.
„Tasotti” de Zalău, cum îi spun colegii, a fost convocat în premieră la echipa naţională de minifotbal a României pentru Campionatul European desfăşurat săptămâna trecută în Croaţia, competiţie la care naţionala ţării noastre a câştigat toate cele şapte partide disputate. În faţa grupelor, „tricolorii” au învins, pe rând, cu 1 – 0 cu Scoţia, cu 2 – 0 cu Serbia şi cu 3 – 0 Bulgaria. În optimile de finală, România a eliminat Israelul, după ce a învins cu 2 – 0, iar în sferturi a trecut cu 4 – 1 de Slovenia. Adversarul din semifinale a fost Cehia, de care a dispus cu 2 – 1 după executarea loviturilor de departajare, iar victoria din finală a fost şi mai clară, chiar în faţa echipei gazdă.
România a câştigat toate cele şase ediţii desfăşurate până acum ale Campionatului European de minifotbal.
În lotul condus de Dan Cojocaru s-a regăsit şi clujeanul Cosmin Crăciun, fost jucător al echipei FC Zalău.

Leave a Comment